Accions del document

Castelldefels

Per admin Darrera modificació 11-04-2007 19:32
Castelldefels és una ciutat situada al sud de Barcelona, entre el delta del Llobregat i el massís del Garraf.

Amb una població de més de 50.000 habitants, entre la qual predomina la gent jove, Castelldefels és la capital turística del Baix Llobregat. Es tracta d’una capitalitat fonamentada en la seva arrelada vocació envers el turisme i en un tret natural que dóna base a aquesta vocació: els seus sis quilòmetres de platja ben equipada, que han fet que des de fa molts anys la ciutat visqui de cara al mar.Tanmateix, el seu dinamisme no està fonamentat exclusivament en el turisme. Castelldefels és una ciutat emprenedora amb una economia diversificada. El pes específic de l’economia local s’assenta en el sector terciari, tot i que hi ha una destacada presència del sector industrial, en què predominen les indústries manufactureres i del metall.

Amb tot, són els serveis (que ocupen el 73,2 % de la població) els que constitueixen l’eix de l’economia de la ciutat. El comerç, l’oci, la restauració i els serveis a les empreses i les persones són els sectors d’activitat que donen forma a aquesta realitat.

Es tracta d’una ciutat amb una gran projecció de futur. En els darrers temps, Castelldefels ha apostat per no perdre el tren de les noves tecnologies i la societat del coneixement. Aquesta aposta decidida es comprova en l’actitud oberta amb què ha estat rebuda la ubicació del Parc Mediterrani de la Tecnologia (PMT) al municipi.La ciutat és plenament conscient que el PMT és una oportunitat productiva per al municipi. Una oportunitat, però, que no ha estat arbitrària. En aquest sentit, Castelldefels reuneix les condicions necessàries per esdevenir un territori situat de ple en el centre del desenvolupament tecnològic: en primer lloc, gràcies al seu dinamisme demogràfic, amb una elevada taxa de creixement de la població; en segon lloc, per la seva vocació de ciutat terciària, i, finalment, per una situació privilegiada.

Aquesta situació privilegiada té molt a veure amb les bones comunicacions. Castelldefels es comunica amb Barcelona, el Baix Llobregat i el Garraf a través de l’autopista C-32 i l’autovia C-31, a més de la carretera comarcal C-245. També disposa de diverses línies d’autobusos metropolitans i dues estacions de RENFE, a més de la futura línia ferroviària que arribarà al municipi. El capítol de comunicacions es completa amb la seva proximitat —només set quilòmetres— a l’aeroport del Prat.

Per a més informació, visiteu el web de Castelldefels.
© PMT. Parc Mediterrani de la Tecnologia.
Edifici C-3 c/Esteve Terradas, 5 08860 Castelldefels
Tel. 93.413.70.09/10 info@pmt.es
Sobre aquest web