Accions del document

El CTTC participa en l'ESOF 2008

Puja un nivell
Per teresa.san.jose Darrera modificació 06-02-2015 12:45

Entre el 18 i el 22 de juliol tindrà lloc a Barcelona la tercera edició de l’ Euroscience Open Forum (ESOF 2008), organitzat per l’Euroscience i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI). L’ESOF s’organitza cada dos anys, des de l’any 2004, en ciutats europees, com ara, Estocolm (ESOF 2004) i Munic (ESOF 2006). Aquests fòrums són trobades internacionals i interdisciplinàries de científics, joves investigadors, polítics, innovadors, empresaris, periodistes. La missió de l’ESOF és proporcionar a les comunitats científica i empresarial, nacional i internacional, una plataforma oberta de debat i comunicació. L’objectiu és presentar i definir les futures tendències d’investigació en Europa en les diferents àrees de coneixement. El Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC) participa, enguany, en aquest esdeveniment amb una presentació del seu Director de Relacions Internacionals, Dr. Carles Antón. La xerrada s’enfocarà en la discussió de l’impacte que els sistemes de comunicacions de nova generació tenen sobre la nostra vida quotidiana.

En una societat de la informació com la nostra, les tecnologies de la informació i les telecomunicacions són omnipresents. Trucar pel telèfon mòbil, connectar-se a Internet o veure la televisió digital són activitats absolutament quotidianes. És, doncs, curiós el profund desconeixement tecnològic i la total o parcial ignorància sobre els mecanismes físics que suporten aquestes tecnologies i les seves aplicacions. En aquest sentit, s’està creant una escletxa que està empobrint culturalment la nostra societat de la informació. No es tracta només de la coneguda escletxa digital, sinó d’una, més aviat, tecnològica, que només es podrà tancar a través de la formació i la divulgació dels conceptes i fenòmens bàsics que fan possibles les noves tecnologies.

En el context d’aquesta conferència, es presentaran, de forma amena i entenedora, els fenòmens físics bàsics i els elements que formen les infraestructures de comunicacions que suporten les noves tecnologies. Es pararà especial atenció a l’electromagnetisme, a la mobilitat i a les comunicacions per satèl·lit i fibra òptica, així com a l’evolució de les tecnologies mòbils en els darrers 15-20 anys i com han afectat a les capacitats dels terminals  mòbils, l’evolució de les xarxes de comunicacions fixes, les últimes tendències amb les tecnologies actuals, i què podem esperar de l'evolució tecnològica en els propers anys. També es donaran exemples pràctics, com, què passa en una trucada amb un mòbil: per on viatja el senyal? Com funciona la xarxa? Quins medis de transmissió s’utilitzen?

Per saber més sobre el CTTC podeu visitar www.cttc.cat. Per a més detalls sobre l’ESOF 2008 us podeu dirigir a http://www.esof2008.org/.© PMT. Parc Mediterrani de la Tecnologia.
Edifici C-3 c/Esteve Terradas, 5 08860 Castelldefels
Tel. 93.413.70.09/10 info@pmt.es
Sobre aquest web