Accions del document

El CTTC participa en la demostració del projecte NOBEL2 a la conferència ONDM 2008

Puja un nivell
Per teresa.san.jose Darrera modificació 18-03-2008 12:59

El projecte NOBEL 2 (Next Generation Optical Networks for Broadband European Leadership) és un projecte finançat a través del Sisè Programa Marc de la Unió Europea, en concret en l'àrea de tecnologies per a la societat de la informació (FP6-IST). El consorci que participa en aquest projecte consta de 32 institucions de reconegut prestigi en l'àmbit de xarxes òptiques de comunicació.

Els socis del projecte són d'origen i característiques diverses: operadors de xarxa, fabricants d'equips, centres de recerca i universitats de més de deu països europeus. L'objectiu és millorar les prestacions de les xarxes òptiques de transport per a introduir serveis de banda ampla a Europa. Un dels reptes principals del projecte NOBEL 2 és la verificació empírica de conceptes de xarxes òptiques mitjançant demostradors, amb especial èmfasi en aplicacions d'extrem a extrem.
En la conferència ONDM 2008 (Optical Networking Design and Modeling) es presentarà la demostració final dels resultats assolits en el projecte NOBEL 2 durant els darrers dos anys. Aquesta conferència és un esdeveniment de primera magnitud, on es presenten els avanços recents en el disseny, modelatge i implementació de xarxes òptiques. L'edició d'enguany se celebrarà a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) del 12 al 14 de març.
La demostració del projecte Europeu NOBEL2  s'emmarca dins l'àmbit de les xarxes òptiques troncals de propera generació pel transport de grans volums de dades, i específicament en la interacció dels dos estàndards existents que competeixen pel control d'aquestes infraestructures, a saber, ASON-OIF (Automatic Switch Optical Network) i GMPLS (Generalized Multi-Protocol Label Switching). Per a la realització de les proves, es compta amb un demostrador de xarxa Pan-Europeu format per la interconnexió de diferents demostradors (Telecom Italia, Deutsche Telekom, Telefónica I+D) ubicats geogràficament a diferents punts d'Europa (Turí, Berlín i Madrid) i heterogenis (SONET/SDH, LSC, etc).  La interconnexió de les diferents plataformes es gestiona de forma centralitzada a la seu del CTTC (Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya), contribuint tanmateix amb el seu demostrador ADRENALINE, integrant una xarxa de transport tot-òptica intel·ligent. La solució aportada pel projecte Europeu NOBEL2 permet la interacció dels dos estàndards mitjançant una estratègia centralitzada ASON-GMPLS que actua de forma transparent a les plataformes experimentals involucrades.
El CTTC contribueix a l’emulador de pla de control Pan-Europeu amb el seu demostrador ADRENALINE, acrònim de "All-optical Dynamic Reliable Network hAndLINg IP/Ethernet Gigabit traffic QoS". El demostrador ADRENALINE ha estat desenvolupat completament en el CTTC pel grup d'investigació en xarxes òptiques, amb l'objectiu de validar de forma empírica resultats de recerca en conceptes innovadors de xarxes òptiques.
Per a més informació sobre el projecte NOBEL2, dirigiu-vos a http://www.ist-nobel.org/Nobel2/servlet/Nobel2.Main. Per a més informació sobre el demostrador ADRENALINE, dirgiu-vos a http://www.cttc.es/en/project/ADRENALINE.jsp.
 © PMT. Parc Mediterrani de la Tecnologia.
Edifici C-3 c/Esteve Terradas, 5 08860 Castelldefels
Tel. 93.413.70.09/10 info@pmt.es
Sobre aquest web